Onderzoek TU -Delft

Samen Sterk
tegen Abuse

Medio 2022 wordt het tweede deel van het keurmerk gelanceerd vanuit het Clean Networks Platform. Dit keurmerk wordt verstrekt aan deelnemende partijen die na het ondertekenen van de Code of Conduct, aantonen ook actief bezig te zijn met het opschonen van hun netwerk. De aangesloten organisaties zullen actief deelnemen in de ‘benchmarkmethode’. Dat houdt in dat er actief wordt gemonitord op hun netwerken. De lessen die er worden getrokken uit, zowel hun eigen, als andere aangesloten netwerken onderling worden gedeeld.

Een schematische weergave van de benchmarkmethode

De benchmarkmethode

De benchmarkmethode is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft. Providers komen in een ranking op basis van hun reactie op meldingen. Deze meldingen gaan over gehackte servers, phishingsites, command-and-controlservers, spamservers en exploit kits op hun netwerken. De methode houdt rekening met de eigenschappen van de provider. De abusefeeds komen van verschillende bronnen, zoals die van de Shadowserver-stichting, Spamhaus DBL en Google Safe Browsing. Op basis van toetsing aan de ijkpunten en rekening houdend met de eigenschappen van de provider kan een tweede certificaat worden behaald.

Een volledige beschrijving van de benchmarkmethode vindt u hieronder.

Met een deelcertificaat tonen deelnemers aan;

Meer informatie nodig? Neem contact op.

Clean Networks helpt organisaties met abuse inzichtelijk te krijgen en te bestrijden. Dat doen we door alle hosting aanbieders van Nederland samen te brengen op één platform. Samen sterk tegen abuse!