Stichting NBIP

Samen Sterk
tegen Abuse

De stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers, kortweg NBIP, levert ondersteunende diensten aan internetproviders. Waarin we zoveel mogelijk samen doen. Want dat is slimmer én rendabeler.

Onze uitgangspunten:

Stichting NBIP is in 2001 opgericht door een groep van 6 internet serviceproviders, in eerste instantie als uitvoeringsinstituut voor tapbevelen zoals vastgelegd in de Telecommunicatiewet.

Naast tapdiensten biedt de NBIP het gerenommeerde NaWas (de Nationale Wasstraat), een van de grootste DDoS-bestrijdingssystemen in Europa.
De derde ontwikkelde dienst is Clean Networks Platform waarbij aangesloten deelnemers geautomatiseerd informatie ontvangen over misbruik en kwetsbaarheden.

Al deze diensten zijn in een stichting ondergebracht;

Stichting NBIP verricht de algemene werkzaamheden en is de overkoepelende stichting. NBIP hecht veel waarde aan het delen van kennis. Zo voert de stichting NBIP onderzoeken uit, spreekt op evenementen, informeert deelnemers regelmatig over nieuwe ontwikkelingen en organiseert bijeenkomsten waar deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen.
Daarnaast is NBIP-gesprekspartner voor de overheid over de onderwerpen waar zij zich mee bezighoudt.

Meer informatie nodig?

Clean Networks helpt organisaties door abuse inzichtelijk te krijgen en te bestrijden. Dat doen we door alle hosting aanbieders van Nederland samen te brengen op één platform. Samen sterk tegen abuse!